Уривок телепередачі «Справжні лікарі». Лікар-гастроентеролог Лариса Бойченко:
-
Тверді сири
-
М’які сири
-
Кисломолочні сири
-
Плавлені сири
-
Сири с пліснявою
А також:
-
Як готують бринзу
Довідка з Вікіпедії
Сир — молочний продукт, що виготовляється з кислого молока корів, кіз або овець. Звичайно світло-жовтого або білого кольору, але бувають й інші.
Сир — один з найбільш поживних і калорійних харчових продуктів. Споживча цінність його обумовлена високою концентрацією білка і жиру, наявністю незамінних амінокислот, вітамінів, солей кальцію і фосфору, необхідних для нормального розвитку організму людини. В сирі, в залежності від його сорту, в 100 г продукту міститься 15-27 % білків, 20-32 % жирів. Енергетична цінність 100 г сиру складає до 450 ккал.
Фрагмент телепередачи «Справжні лікарі»:
-
Твердые сыры
-
Мягкие сыры
-
Кисломолочные сыры
-
Плавленные сыры
-
Сыры с плесенью
-
Как делают брынзу